Öt kooperatív játék, amiről eddig fogalmad sem volt - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Öt kooperatív játék, amiről eddig fogalmad sem volt

Vannak társasok, amelyek a versengés helyett az együttműködésre, a közös sikerre építenek. Ebből kiindulva azok értékelik igazán a kooperatív játékokat, akik számára a társasozás szociális élmény, az emberi kapcsolatok megerősítéséről és inkább a közös játékélményről szól, mintsem a nyerésről.

Ha a műfaj ismertebb játékait keressük, rögtön eszünkbe jut a Pandemic, ahol összefogás nélkül lehetetlen lenne megmentenünk a járvány sújtotta emberiséget.

De ott a tűzijátékot összerakós Hanabi, a kooperatív játékok partijátéka, a Csak egy, a tinik Zombie Kidz és Zombie Teenz kedvencei, vagy az összes szabadulószobás társasjáték.

És mivel a versengők mellett jól megférnek az együttműködő játékosok is, most nekik mutatunk be öt kooperatív társasjátékot! 

Fuji

Kalandor figurát még biztos nem alakítottál egy társasjátékban sem. Eddig. A Fujiban egy csoport kalandor tagjaként ezt a kihívásokban nem szűkölködő szerepkört is kipróbálhatod. Az van, hogy csapatod abban a szerencsétlen pillanatban jut el Japán híres Fuji vulkánjához, amikor az épp kitör. Innen indul az életmentő kaland. Vajon sikerül megmenekülnötök a hömpölygő láva elől? Másszátok meg az akadálykártyákat és jussatok el a menekülést jelentő faluba. Menni fog? Ha mindenki eléri a falut, megmenekültetek, viszont, ha csak egyvalakit is elnyel a láva, vagy végkimerültségben nem tudja folytatni az útját, akkor az a kör a láváé sajnos.

Fuji Koro 

A kompetitív és kooperatív módban egyaránt játszható Fuji Koróban újra vulkánkitöréssel kell szembenéznünk, csak most edzett szamurájok vagyunk, akiknek a sógun, a japán hadvezér nem csekély feladatot ad ki. Elküld kimenteni a vulkán mélyén található titkos templomokban rejlő relikviákat, pergamenteket, papokat. Igen ám, csak ezen akcióba a morajló vulkánnak is van némi beleszólása, és a templomokat folyamatosan nyeli el a gőzölgő láva. Készíts segítő tárgyakat, harcolj a sárkányokkal, és ments meg minél több kincset, mielőtt a vulkán végleg elsüllyeszti azokat. Csak így nyerhetsz a forró, bugyborékoló természeti erő felett!

The Shared Dream

És megérkeztünk egy egészen különleges, már-már rémisztő álomvilágba. A Shared Dreamben különleges képességű emberek, pontosabban Animák szerepét vállaljuk. Hogy mitől különlegesek? Az Animák képesek valóra váltani az álmaikat és rémálmaikat.

Egy nap arra ébredünk, hogy mindannyiunk közös álma valóra vált. Tehát az ébrenlét után elindul közös álom valósága, annak összes lidércével, amelyekkel sorra meg kell küzdenünk, hogy a rémlények nehogy elpusztítsák a város ártatlan alvóit. Ennek érdekében mindent megteszünk: nyomok után kutatva átutazunk a városon, megküzdünk az árnyalakokkal és fosztogatókkal, hogy a végső megtorlás fegyvere a mi kezünkben maradjon.

Far Away

Új galaxisok felfedezése, túlélés, maró magány, fényévek, földönkívüliek, és a lista korántsem teljes. Ha egyszerre lenyűgöző és a végtelenségig ismeretlen világba csöppennél, akkor a Far Away ezt az élményt sokszorozva megadja neked. Miután olyan bátor voltál, hogy csatlakoztál a Föderációhoz, vállalod, hogy a végtelen ismeretlenbe veted magad és űrhajóstársaddal együtt új bolygókat és élőlényeket fedeztek fel, dokumentáljátok a látottakat, és hírt adtok ezekről.

Természetesen semmi nem könnyíti ebben a dolgotok!

Summit

Mászd meg a csúcsot egyedül, társakkal, vagy társak ellen. Itt egy szintén versengő, vagy együttműködő módban is játszható túlélő társas, a Summit.

Kooperatív módban, hegymászó társaiddal közösen szeretnétek meghódítani a csúcsot oxigénnel, élelemmel ellátva. Utatok során rengeteg kihívás és segítség is akad, de mindvégig összeszedettek, összetartóak és erőt tartalékolók kell, hogy maradjatok, mert csak így térhettek vissza erről az expedícióról.

Próbáljátok ki a fenti fejösszedugós, közös stratégiaalkotós játékokat és nyerjetek egymásnak, egymásért, vagy osztozkodjatok közösen a kudarcban. Ko-o-pe-rál-ja-tok!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.