Öt játék kezdőknek, amit a profik is szívesen játszanak - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Öt játék kezdőknek, amit a profik is szívesen játszanak

Vannak univerzális játékok, amelyeket ha beszerzünk, a legkülönbözőbb társaságokban sem vallunk szégyent. Akár a társasjátékokkal most ismerkedőkkel, akár vérprofikkal ülünk le egy asztalhoz, a soron következő 5 társas igazi telitalálat lesz! Mutatjuk!

Carcassonne

Ha valami, akkor a Carcassonne biztosan a kicsik és nagyok, a kezdők és haladók kedvelt játéka! Stratégia és szerencse – mindkét faktor szerepet kap a játékban, ám míg utóbbit nem, előbbi erősségünket a többszöri játék során tovább és tovább fokozhatjuk. Az alapjáték elsajátítása után, az érthető szabályrendszer követésével már annyira flottul fog menni minden, hogy elkezdhetünk a játék tucatnál is több kiegészítőjének beszerzésén gondolkodni!

Aki pedig nem hallott még Carcassonne-ról, a híres francia városról, amelynek erődje Európa legnagyobb középkori váraként számon tartott, és annak társasjáték verziójáról, az gyorsan pótolja!  A játék lényege, hogy Carcassonne tartomány fejlődése a mi kezünkben van, így hamar munkához is látunk, új területeket hozunk létre, hogy hamarosan kirajzolódjon Carcassonne térképe.

A Safari, Amazonas, Junior, Aranyláz, Star Wars stb. kiadásokon túl már kapható a játék 20. éves jubileumi változata is!  

Ticket to Ride

Egyik személyes kedvencünk! Baráti és családi körben, utazni szerető társakkal kimondottan szórakoztató játék! Országokat összekötő vasútvonalakat építünk, és célunk, hogy minél több helyre eljussunk.

A világ egyik legismertebb játéka bevezető verzióval is büszkélkedik, amely kétségkívül a játékasztalra tapasztja majd a kisebbeket is!  A további szériákban feltűnik Európa, megjelennek az északi országok, de ott van New York, az Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország és még számos új felfedezésre váró terület is. Kérdés, hogy te hova utaznál először? Már előrendehlető a jubileumi kiadás is!

 7 csoda

Legyél te a világ 7 csodájának ura!

A 2021-es kiadású, új külcsínt kapó 7 csodában ugyanúgy természeti erőforrásokkal gazdálkodva építed fel azokat a csodákat, amelyek nyomot hagynak majd a civilizációk történelmében. Nem mellesleg jó kereskedőnek és a legnagyobb hadsereggel rendelkezőnek kell lenned, ha meg szeretnéd nyerni a játékot. És hát hogyne szeretnéd! Az új kiadásban a játékmeneten is finomítottak, így még letisztultabb és érthetőbb verziót tarthatsz majd a kezedben, ha emellett a társas mellett döntesz. Ha pedig már betéve fújod az alapjáték lapkáit, rázd fel a megszokott játékmenetet egy Vezetők vagy Armada kiegészítővel!

Azul

Ezeknél a mozaikcsempéknél szebbet ma nemigen látsz! Főleg társasjátékban! Az Azul valami olyasmi, mint az oly népszerű, relaxáló, felnőtt színező könyvek. Csak leülsz mellé, kibontod, és hagyod magad elvarázsolni a minták és formák által. Portugália méltán híres kék színű csempéi és színes üvegablakai ihlették az Azult. Az eddig három verzióval előrukkoló játék mindegyikében I. Mánuel portugál király csempe- és üvegmesterét alakítod. Csak míg az Azulban az evorai királyi palotát, addig az Azul - Sintra üvegcsodáiban a sintrai palotát tökéletesíted. Amikor pedig már mindkét palota ragyog a díszektől, az Azul - A királyi pavilonban megépíted a királyi család emlékhelyét.

Hölgy játékosainkat biztosan rabul ejti majd a játék minden apró, szépen kidolgozott részlete.

Kartográfusok

Nem árulunk el nagy titkot, a Kartográfusokban valóban térképészt fogsz alakítani négy évszakon, azaz fordulón át. Ez idő alatt Gimnax királynő megbízásából északi területeket kell feltérképezned. Mit jelent ez? Évszakonként új területeket derítesz fel, azokat megrajzolod és a királyság elé tárod azzal a céllal, hogy elnyerd a királyság legjobb térképésze címet! Utad során lesznek persze akadályok, de ha ügyesen játszol, a tied lesz a hírnév.

A játék érdekessége, hogy a megszokott roll and write, azaz firkálós játékokkal ellentétben, mint amilyen a Második esély, a Divvy Dice, a Hex Roller, vagy a Brikks is, itt egymás lapjára is firkálhattok, így hátráltatva a többi játékost.

Kiváló bevezető játék már 10 éves kortól! Ragadj színes ceruzát és mutasd meg rajzolás iránti szenvedélyedet!

 

Tudjuk, hogy tudjátok már, mi következik. Az a befejező rész, amikor elmondjuk, hogy listánk kiapadhatatlan, de hát mit csináljunk, ha ez valóban így van! Listázni azért vagyunk kénytelenek, mert talán pont ekkora hosszúságú az a tartalom, amennyit még türelemmel leírunk, ti pedig türelemmel végigolvastok. Egyébként már a játszáson jár az eszünk, eszetek. És milyen jó, hogy így van, hiszen a játékos kedvnek és a játék örömének hála olyan munkát végzünk, amelyet sokan szívesen átvennének tőlünk.

Nos, ha csak egy játékot választanátok a fenti listából, melyik lenne az?

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.