Öt játék, amelyre epekedve várunk - Játszma.ro - A maradandó élmények boltja

Öt játék, amelyre epekedve várunk

Gyakorlott társasjátékosként bizonyára neked is van olyan kiszemelt gyöngyszemed, amire még legalább pár hónapot, vagy akár egy évet is várnod kell. Tudjátok, olyan ez, mint a kedvenc sorozatunk következő évadára várni. Amikor véget ér az utolsó rész a lezárult évadból, szomorúak vagyunk, tesszük a dolgunk, aztán, amire észbe kapunk, már meg is jelent a következő évad. Ettől aztán máris finomabb a spenót, kedvesebb a goromba szomszéd és egyértelműen szebbek az esős esték. A társasokkal sincs ez másképp! Vagyis, de! Ezeket ugyanis előrendelheted, hogy biztosan, még frissében, ahogy megjelent a polcokon, máris hazavihesd! 

Ilyen várva várt játékokat raktunk most össze nektek. Engedjétek meg, hogy bemutassunk ötöt belőlük, arra sarkallva, hogy éljetek az előrendelés lehetőségével, amellyel biztosra lefoglalhatjátok az óhajtott játékot, amelyhez így jutányosabb áron férhettek hozzá.

 

Endless Winter: Paleoamericans (Kickstarter Chief Pledge)

I.e. 10 000 körül a végtelen tél a korai paleoamerikaiak zord valósága volt. Észak-Amerikában járunk, több generáció törzseinek fejlődését irányítjuk, a nomád vadászó-gyűjtögető életmódtól a virágzó törzsi társadalmakig. A játék során törzsekként vándorolunk, új területekre telepedünk le, kulturális nyomokat hagyjuk hátra, a megafaunák prédáira vadászunk, és megalitikus építményeket hozunk létre. Ugye nem kevés dolgunk volt már akkor is? Ez a jégkorszak végi, Kolumbusz előtti Amerika jócskán állítja majd kihívások, akciók elé törzseinket.

A játékban több járható út vezet a győzelemhez. Négy élénk forduló után a legtöbb pontot gyűjtő törzs nyer!

Az Endless Winter: Paleoamericans egy középnehéz, euró stílusú játék, amely innovatívan ötvözi a munkáselhelyezős és a pakli építős mechanizmusokat.

Gyönyörű ajándék lesz a fa alatt, hiszen a játék várható érkezési ideje 2021 decembere.

 

TACTIKI Deluxe vagy TACTIKI

Sokszoros hajrá a hazai tervezésű absztrakt TACTIKI játéknak!

Egy vadiúj, innovatív, kétfős társasjáték egyenesen Székelyföldről, Gyergyószentmiklósról. Stratégián és a memórián alapszik, nem pedig a kockadobás szerencse faktorán.

A játék a polinéz napisten, Tac és örök riválisa, Tiki, az esőisten közötti csatát testesíti meg. Attól függően, hogy melyik isten vagy, a másik isten térfelén kell megépítened saját, 5 elemből álló szobrodat.

Az istenek nevének ötvözetén túl a névválasztás egyéb utalást is tartogat a játék menetére nézve. A TACTIKI ugyanis görögül taktikát jelent, amely ehhez a játékhoz elengedhetetlen, és mindenképpen okosan kell alkalmaznod ahhoz, hogy előnyhöz juss ellenfeleddel szemben.

Két változata várható 2021 szeptemberére: a TACTIKI Deluxe prémium minőségű fa dobozban, szépen kivitelezett fa bábukkal érkezik, kereskedelmi verziója, a TACTIKI pedig tartós műanyag bábukkal, elérhetőbb árral kecsegtet.

Kiemelten ajánljuk a Stratego rajongóknak, de minden absztrakt játék kedvelőnek valódi kincs lesz ez a sakkra emlékeztető TACTIKI.

 

Canvas és Canvas: Reflections kiegészítő

Képzeld el, hogy a Dixit kártyáit te fested meg! Tulajdonképpen ezzel össze is foglaltuk a Canvas lényegét! De van itt azért sokkal több is! Meg vagyunk győződve arról, hogy a Canvas szépsége magával ragad nagyon sokatokat.

Festő versenyen veszünk részt, amelynek végére 3 darab festményt kell elkészítenünk. Ehhez művészi kártyákat gyűjtünk, rétegezzük azokat, és segítségükkel egyedi festményeket hozunk létre.

Te leszel a legtehetségesebb festő?

Mindegyikőtök kap három hátteret, amit a közös készletből megszerezhető, átlátszó, mintás festmény elemekkel egészítetek ki. Akkor készül el egy festmény, ha három ilyen festmény elemet tartalmaz. Ahogy elkészültetek mindhárom képetekkel, kiszámoljátok az így szerzett pontjaitokat, és akinek a legtöbb van, az nyer.

A Canvas: Reflections kiegészítő új táblával, új pontozó lapokkal, szabálymódosítással és új festmény elemekkel gazdagítja az alapjátékot. Az áttetsző ikon kártyák itt már kétoldalasak, így tetszőlegesen megfordíthatók, tovább növelve az alkotási lehetőségek számát.

A Canvasra és kiegészítőjére picit hosszasabban, 2022 tavaszáig kell várnunk. De megéri, az biztos!

 

So You've Been Eaten (Kickstarter Collector Edition)  

Itt a világ egyetlen játéka, amely 0 játékossal is játszható, a tervezők ugyanis a két egymás ellen harcoló félt kártyákkal automatizálták.

A So You've Been Eatenben van egy bányász és egy szörnyeteg. Értelemszerűen kettejük találkozása elkerülhetetlen lesz. Bányászként kristályok gyűjtésével szerzünk pontokat, szörnyetegként pedig immunválaszok, a bányászt megtámadó baktériumok kifejlesztésével haladunk az áhított győzelem felé. Hogy ki mikor nyer? Ha bányász vagy, akkor amint összegyűjtöttél nyolc különböző kristályt, tied a győzelem, megmenekültél a szörnytől, azonban, ha szörnyetegként gyorsabb vagy, és négy azonos baktériummal megtámadod a bányászt, akit majd komótosan meg is emésztesz, akkor biza te vagy a győztes.

Előfordulhat az is, hogy bányászunk egyszerűen átsétál a szörnyeteg rendszerén anélkül, hogy az kárt tenne benne, ez esetben a legtöbb pontot gyűjtő játékos nyer.

Meddig kell várnod rá? 2021. októberben érkezik a játék!


My Father's Work (Kickstarter Edition)

Hátborzongató történet egy tudós apáról, aki naplójában hagyta mesterművének tudományos vázlatait… Egymással versengő őrült tudósok vagyunk, akik vissza szeretnék állítani apjuk laboratóriumát, és életüket három generáción keresztül apjuk munkájának befejezésére szentelik!  A saját birtokukat és a várost segítő kísérletekre azonban csakhamar felfigyelnek olyanok is, akik rossz irányba terelik az egész laboratóriumi tevékenységet, így a város hamar ellenetek fordul.

Beleőrülsz a kísérletezésbe, a városi csőcselék vet véget a nagyszabású tudós terveidnek, sikerül, vagy nem sikerül mind a három generációra áthagyományozni a kísérletezési tudásszomjat? Ezek a kérdések foglalkoztatják az egy sötét, elhagyatott, városon kívüli laboratóriumban ügyködőket!

Eléggé felcsigáztunk? 2022 tavaszán már kezedben is tarthatod ezt a horrorral átszőtt, grandiózus társast!

Láthattátok, hogy ígéretes címeket vonultattunk fel és harangoztunk be a következő hónapokra, évre is! Ha bármelyik játékra felkaptad a fejed, vagy már korábban olvastál róla, és nagyon magadénak szeretnéd, tudod a módját: előrendelés gomb megnyom, kicsit vársz, addig is játszol a többi társasoddal, aztán egyszer csak értesítünk, hogy megérkezett a várt finomság! Így te is boldog, mi is boldog, mind boldogak leszünk!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.